Tècnica


              1. Escultura en fang. 
              2. El motlle d’escaiola..
              3. El cartró.
              4. La pintura.
              
Alhora de fer  una peça en cartró no s’ha de tenir pressa i seguir  bé tot el procés:  preparar una fusta, tallar el fang,  crear  el volum general, començar a donar forma, concretar, acabar i polir.1. Escultura en fang. Improvisant o mitjançant un dibuix o esbós estendrem bé el fang creant una bona base, que ens serveixi per començar a modelar-lo. 


2. El motlle d’escaiola. Quan pastem l’escaiola tindrem en compte: que la galleda  i l’aigua estigui neta. A poc a poc anirem aplicant l'escaiola sobre el fang, fent una capa de 2cm de gruix.

3. El cartró. Amb un pinzell posem una capa de vaselina. Posem el cartró en remull i després el deixem escorre. Preparem la cola d’empaperar fen-la ben espessa. Amb un pinzell gruixut untem el cartró per les dues cares i a trossets petits, l’anem col·locant dins del motlle. 


4.  La pintura.  Sobre el cartró, és pot pintar amb tot tipus de pintura: plàstica,  esmalt, oli, etc. Si pensem una bona base, amb les ombres,  els reflexes, etc, es poden obtenir bon resultats